De Zilver 925 collectie

U koopt met een zilver 925 sieraad in de basis 92,5 %  zilveren onderdelen .

Het is goed om te weten en velen van u weten dit al dat sterling zilver(dat is zilver 925) wel zwarter van kleur wordt , dit komt door oxidatie ,dit heet antiek zilver. er bestaan allerlei middeltjes op de markt om de nieuwe kleur weer terug te krijgen maar doe voorzichtig hiermee , uw sieraad kan ook andere materialen bevatten (zoals een bandje etc) wie daar misschien slecht tegen kunnen.

Er kunnen ook verkleuringen op de huid voorkomen dit komt door oxidatie van de sieraad omdat de zuurtegraad van uw huid omhoog gegaan is , dit kan bijvoorbeeld komen door een vitamine D of ijzer tekort. Dit is ook weer makkelijk afwasbaar maar kan wel uw sieraad aantasten en verkleuringen sneller veroorzaken.

Het is dan ook altijd aan te raden om op te passen met water , lotions , parfums en sporten en andere intensieve bezigheden als u uw nieuwe kleur zolang mogelijk wilt houden!

Deze sieraad voor het leven zal in al haar vormen prachtig te dragen zijn!

 

De Sparkling en Luxury collectie

Wij werken voor de sparkling collectie met een gevulde kraal van messing met een stevige laag 14 kt goud erover van tussen de 3 en 4 micron.

De luxury kraal is een holle kraal van koper met een filled laag 14 kt goud , deze is wat geler dan de sparkling. Deze laag is 5 tot 8 micron dik en is dan ook erg slijtvast.

Er zit ook een prijsverschil tussen de sparkling en de luxury collectie , dat komt omdat de luxury collectie een holle kraal is wie duurder in aanschaf is , deze armbanden zijn daardoor lichter van gewicht en zijn daardoor wat slijtvaster en heeft natuurlijk ook een dikkere laag. Omdat de sparkling collectie een volle kraal is ga je , zeker bij de grotere maten , deze voelen om de pols , zoals een klokje.

Dus de sparkling collectie zal bij intensief gebruik sneller slijten dan de luxury.

Er kunnen ook verkleuringen op de huid voorkomen dit komt door oxidatie van de zilver of koper van de sieraad  , dit kan bijvoorbeeld komen door een vitamine D of ijzer tekort waardoor de zuurtegraad van de huid omhoog gaat. Dit is ook weer makkelijk afwasbaar maar kan wel uw sieraad aantasten en verkleuringen sneller veroorzaken.

Het advies is altijd : Niet mee gaan zwemmen , sporten , douchen in aanraking laten komen met schoonmaakmiddelen en lotions , er gaat namelijk zand en vetten verzamelen tussen de kralen en het bandje waardoor de sieraad dan wat losser kan gaan zitten en de goudlaag aangetast kan worden , u moet met de sieraden altijd oppassen met harde oppervlakten zoals klokjes en stenen bandjes , vooral de grotere producten zoals de grotere kralen zijn hier gevoelig voor .

 

Fun collectie

De basiskralen in de fun collectie zijn doorgaans stainless steel. De Nederlandse omschrijving van stainless steel is ‘roestvrij staal’ ofwel RVS. Het is een erg hard materiaal, waardoor het niet snel zal vervormen en behoeft weinig tot geen onderhoud.
 
Deze sieraden zijn ook een stuk lichter van gewicht dan de andere sieraden zodat het dragen hiervan ook prettig aanvoelt.

De mooie glans (of mooi mat indien geborsteld) maakt het een ideaal materiaal voor vele toepassingen. Het stukje over verkleuring kunnen we bij de zilveren RVS overslaan want het grote voordeel van RVS is dat het niet verkleurt en het allergievrij is , het kan wel zijn dat deze iets dof wordt door huidafscheiding natuurlijk , een droog doekje doet dan al wonderen om deze weer te laten glimmen. 


De stainless steel gold coloured armbanden kunnen wel lichter in kleur worden bij dagelijks gebruik , verdere verkleuring is niet te verwachten, dus deze armbanden zijn perfect voor op een feestje of op visite maar voor dagelijks dragen is de fun collectie minder geschikt, wij raden u dan de luxury collectie aan maar deze is dan ook wel een stuk duurder.

 
Ook hier is het advies : Niet mee gaan zwemmen , sporten , douchen in aanraking laten komen met schoonmaakmiddelen en lotions.
 

Love collectie

De love collectie is in de basis een acrylkraal met een mooie glanzende kleurlaag , deze laag is met hoge druk erop gezet en is mooi stevig. Deze zeer betaalbare collectie is super leuk en opvallend om te dragen en zal zeker opvallen als cadeau !

 

Ook hier is het advies : Niet mee gaan zwemmen , douchen in aanraking laten komen met schoonmaakmiddelen en lotions.

Garantie:

Uw sieraad  , zoals alle gedragen sieraden, kan slijtage aan ontstaan , neem de stappen over wat hierboven vermeld zijn,  wij geven geen garantie op slijtage zoals verkleuringen! Daarentegen mocht er vooral in de eerste 21 dagen toch iets gebeuren , neem contact op! Wij willen namelijk ook dat u veel plezier heeft van uw sieraad en wij zullen u nooit in de kou laten staan , uiteraard het kapot gaan van bandjes etc heeft u 3 maanden garantie en zullen wij dit repareren , alle retour en verzendkosten zijn dan ook voor onze rekening, is het bandje kapot na deze tijd maar binnen 1 jaar ? Dan repareren wij een bandje gratis maar zijn alle verzendkosten voor u. Na 1 jaar zijn de repareerkosten 15 euro per bandje plus verzendkosten.

Zit uw armband niet goed? Neem gerust even contact op ,in de eerste 2 weken vermaken wij uw armband gratis , alleen de zendkosten zijn voor uw rekening , daarna zijn de kosten 15 euro exclusief zendkosten.